Om våra dataträffar

datadate1403

Våra dataträffar är stora möten som ger SeniorNet-medlemmar angelägen information om aktuell datateknik och samhällets digitalisering på ett allmänbildande och angenämt sätt.

De är ett par timmar långa och hålls ungefär en gång i månaden under höst- och vårterminerna med jul- och sommaruppehåll.

En eller flera kunniga personer kommer och berättar allmänt om ett ämne som många är intresserade av. Det blir intressanta föredrag med möjlighet för dig att ställa frågor och framföra åsikter, men inga praktiska övningar.

Under den rådande pandemin sker dessa möten digitalt via Zoom, men möjligheten finns även att fysiskt delta i mötet under smittsäkra förhållanden i en samlingssal.

I pausen har man kunnat köpa en kopp kaffe och diskutera med varandra, men nu är detta inte möjligt.

Dataträffarna riktar sig mest till dem som inte vet så mycket om det aktuella ämnet, så du ska inte oroa dig för att inte kunna förstå. Med dina nya grundkunskaper i bagaget kan du sedan gå vidare till våra kurser för att i mindre grupp lära dig mer.

Om intresse finns tar vi ibland upp svårare ämnen.

Dataträffarna är endast för medlemmar i SeniorNet och är gratis under pandemin. Annars kostar de bara 20:- per gång. Du behöver inte anmäla dig i förväg. Priset blir så lågt för att vi medlemmar undervisar varandra.

Är det något du undrar över eller om du själv har ett ämne att berätta om eller vill föreslå ett ämne så skicka gärna e-post till datatraffar@snso.se

Välkommen!


Välkommen till

SeniorNet Södermalm


Vi återgår nu, undan för undan, till normal verksamhet. Vi tar vår egen och våra besökares hälsa på största allvar, så precis som före pandemin kan det inte bli. Du behöver också hjälpa till. Läs mer om detta här!

Kanelbullen, vårt populära IT-café på Rosenlundsgatan 44A, öppnar vi den 23 augusti under så smittsäkra former som möjligt.

Vår devis är “Seniorer lär seniorer IT” och det gör vi med kurser och dataträffar för våra medlemmar.

Alla seniorer som har frågor eller önskar särskild hjälp med felsökning eller undervisning kan få det via Kanel Digital  (Zoom-möten) eller genom tidsbokad support (som endast är för medlemmar).

Medlemmar som kan tänka sig att ge support, undervisa eller felsöka är mycket välkomna att höra av sig till info@snso.se. Det är en väldigt stimulerande, rolig och viktig uppgift!

Med våra ca 900 medlemmar är vi en av de största klubbarna i SeniorNet Sweden.

SeniorNet Sweden

Vår hemsida har vissa delar som använder s.k. kakor/cookies. Vill du veta mer om det, så klicka här.

Besök SeniorNet Swedens IT-forum

Här kan du som är medlem logga in och ställa frågor till hela föreningens IT-kunniga medlemmar. Forumdörren

Våra samarbetspartners

SeniorNet Sweden

som är vår moderorganisation.


Södermalms stadsdelsförvaltning, som hjälper oss bland annat med vår lokal, IT-cafét Kanelbullen


som också driver Tanto Seniorlokus där Kanelbullen är belägensom är vår samarbetspartner för våra studiecirklar, kurser och dataträffar.som ser till att våra datorer är säkrade mot virus och annat eländesom håller oss uppdaterade i IT-samhället och erbjuder rabatterad prenumeration för SeniorNets medlemmar


som förser klubbens datorer med Microsoft-program till lågpris

Top